Ce sunt bilele kegel si care sunt beneficiile lor?

Bilele Kegel sunt un instrument popular pentru întărirea mușchilor pelvisului, dar ce sunt mai exact și cum funcționează? În acest articol, vom explora beneficiile bilelor kegel și vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să le folosești eficient.

Ce sunt bilele kegel?

Bilele Kegel, cunoscute și sub numele de bile Ben Wa sau bile vaginale, sunt bile mici, cu greutate, care sunt introduse în vagin pentru a ajuta la întărirea mușchilor podelei pelvine. Ele vin într-o varietate de dimensiuni și greutăți și sunt de obicei fabricate din materiale precum silicon, metal sau sticlă. 

Care sunt beneficiile bilelor Kegel?

Utilizarea regulată a bilelor kegel poate oferi o gamă largă de beneficii, inclusiv:

  • Îmbunătățirea controlului vezicii urinare
  • Creșterea plăcerii și a senzațiilor sexuale
  • Reducerea riscului de prolaps de organe pelviene
  • Îmbunătățirea recuperării postpartum
  • Mușchi ai planșeului pelvian mai puternici și mai tonifiați

Cum se utilizează bilele Kegel

Iată un ghid pas cu pas despre cum să folosești eficient bilele kegel:

Alegeți dimensiunea și greutatea potrivite: Alegeți o mărime și o greutate care să vă fie confortabile. Dacă sunteți nou în materie de bile Kegel, începeți cu un set mai ușor și creșteți.

1. Curățați bilele kegel:

Curățați temeinic bilele cu apă caldă și săpun, sau folosiți un detergent pentru jucării sexuale.

2. Aplicați lubrifiant:

Folosiți un lubrifiant pe bază de apă pentru a face inserția mai confortabilă.

3. Introduceți bilele Kegel:

Întindeți-vă pe spate, relaxați-vă mușchii și introduceți bilele în vagin cu ajutorul degetelor.

4. Țineți bilele kegel în poziție:

Folosiți-vă mușchii planșeului pelvian pentru a menține bilele în poziție timp de câteva minute.

5. Scoateți bilele Kegel:

Trageți ușor de cordonul de recuperare pentru a scoate bilele și curățați-le din nou înainte de a le depozita.

Atunci când folosiți bilele kegel, este important să vă ascultați corpul și să mergeți în ritmul propriu. Începeți cu sesiuni mai scurte și treceți la sesiuni mai lungi pe măsură ce mușchii podelei pelviene devin mai puternici. De asemenea, puteți încerca diferite poziții, cum ar fi în picioare sau mergând, pentru a vă provoca mușchii în moduri diferite.

Pe lângă utilizarea regulată a bilelor Kegel, există și alte exerciții și tehnici pe care le puteți folosi pentru a vă întări mușchii podelei pelvine. Acestea includ înclinările pelviene, ghemuirile și exercițiile de respirație profundă. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră sau cu un terapeut pentru podea pelviană pentru sfaturi și îndrumări personalizate.

Bilele Kegel: Un ghid pas cu pas pentru a le folosi

Bilele Kegel sunt un instrument popular pentru întărirea mușchilor planșeului pelvian, dar cum anume le folosești? Iată un ghid pas cu pas:

Pasul 1: Alegeți bilele Kegel potrivite

Bilele Kegel vin într-o varietate de dimensiuni și greutăți, așa că este important să alegi un set care să ți se pară confortabil. Dacă sunteți nou în materie de bile Kegel, începeți cu un set mai ușor și ajungeți la cele mai grele.

Pasul 2: Curățați bilele Kegel

Înainte de a folosi bilele Kegel, asigură-te că le cureți bine. Folosiți apă caldă și săpun, sau un detergent specializat pentru jucării sexuale, pentru a îndepărta orice murdărie sau bacterii. Uscați complet bilele înainte de utilizare.

Pasul 3: Aplicați lubrifiantul

Pentru ca inserția să fie mai confortabilă, aplicați un lubrifiant pe bază de apă pe bilele kegel și pe deschiderea vaginului.

Pasul 4: Introduceți bilele Kegel

Întindeți-vă pe spate și relaxați-vă mușchii podelei pelviene. Introduceți ușor bilele Kegel în vagin cu ajutorul degetelor. Asigurați-vă că sunt introduse complet și confortabil.

Pasul 5: Țineți bilele Kegel în poziție

Folosește-ți mușchii podelei pelvine pentru a ține bilele Kegel la locul lor timp de câteva minute. Puteți încerca, de asemenea, să strângeți și să eliberați mușchii din jurul bilelor pentru a adăuga o provocare suplimentară.

Pasul 6: Scoateți bilele Kegel

Pentru a îndepărta bilele Kegel, trageți ușor de cordonul de recuperare. Curățați din nou bilele cu apă caldă și săpun sau cu un detergent pentru jucării sexuale înainte de a le depozita.

Pasul 7: Ascultă-ți corpul

Când folosiți bilele Kegel, este important să vă ascultați corpul și să mergeți în ritmul propriu. Începeți cu sesiuni mai scurte și treceți la sesiuni mai lungi pe măsură ce mușchii podelei pelviene devin mai puternici. De asemenea, puteți încerca diferite poziții, cum ar fi statul în picioare sau mersul pe jos, pentru a vă provoca mușchii în moduri diferite.

Alte sfaturi pentru utilizarea bilelor Kegel
Pe lângă pașii descriși mai sus, există alte câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când folosiți bilele Kegel:

  1. Nu folosiți bilele Kegel în timpul sarcinii sau imediat după naștere, decât dacă vă sfătuiește un medic.
  2. Nu folosiți bilele kegel dacă aveți o tulburare a planșeului pelvian sau o infecție urinară sau vaginală.
  3. Curățați-vă întotdeauna bine bilele kegel înainte și după utilizare.
  4. Depozitați-vă bilele kegel într-un loc curat și uscat, ferit de lumina directă a soarelui.
Urmând acești pași și sfaturi, puteți utiliza în siguranță și în mod eficient bilele kegel pentru a vă întări mușchii planșeului pelvian și pentru a vă îmbunătăți sănătatea sexuală generală. Așa că de ce să nu le încercați?

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ARTICOLE RELEVANTE