Pot jucăriile sexuale să-ți îmbunătățească viața sexuală?

Studiile efectuate la Universitatea Indiana din SUA în 2009 au constatat că 53% dintre femei și 45% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani au folosit un vibrator și că utilizarea vibratorului este asociată cu îmbunătățirea funcției sexuale și cu o mai mare proactivitate în ceea ce privește sănătatea sexuală.

Studiul a primit răspunsuri de la 2.056 de femei și 1.047 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și a constatat că utilizarea vibratorului a fost asociată cu o funcție sexuală pozitivă, cum ar fi dorința și ușurința de a avea orgasm. Utilizarea unui vibrator este rareori asociată cu efecte secundare, spre deosebire de unele medicamente prescrise pentru tratarea disfuncțiilor sexuale.

Studiul privind utilizarea vibratorului de către bărbați, care nu a fost documentat anterior, este interesant deoarece arată că utilizarea vibratorului și în rândul bărbaților este comună.

  • Femei


Studiul a constatat că mai mult de jumătate dintre femeile intervievate au folosit un vibrator și 25% au folosit o jucărie sexuală în ultima lună.
Femeile care au folosit un vibrator au fost mai predispuse să fi efectuat un examen ginecologic în ultimele 12 luni și să se fi autoexaminat în ultima lună în zona genitală.
Femeile care au folosit un vibrator au raportat niveluri crescute ale funcției sexuale, cum ar fi dorința, excitarea, lubrifierea și orgasmul, ceea ce a condus la o experiență sexuală pozitivă.
Aproape trei sferturi dintre femei (71,5%) nu au raportat efecte secundare în urma utilizării vibratorului, iar cele care au raportat efecte secundare au spus că acestea au fost rare și de scurtă durată atunci când au apărut.

  • Bărbați


Aproape jumătate dintre bărbații respondenți au declarat că au folosit un vibrator, existând foarte puține diferențe între bărbații heterosexuali și bărbații homosexuali sau bisexuali în ceea ce privește utilizarea vibratorului.
Bărbații heterosexuali (91%) au raportat mai frecvent utilizarea vibratorului în timpul preludiului sau al actului sexual cu o parteneră.
Dintre bărbații care au folosit un vibrator, 10% au folosit o jucărie sexuală în ultima lună, 14,2% în ultimele 12 luni și 20,5% cu mai mult de un an în urmă.
Bărbații care au folosit vibratoare au declarat că au fost mai predispuși să participe la comportamente de promovare a sănătății sexuale, cum ar fi examinarea testiculară și clinicile de sănătate sexuală masculină.
De asemenea, acești bărbați au obținut scoruri mai mari în ceea ce privește nivelurile de satisfacție privind disfuncția erectilă, satisfacția actului sexual, funcția orgasmică și dorința sexuală.
Utilizarea jucăriilor sexuale vă poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea sexuală prin faptul că vă face să conștientizați orice probleme care pot apărea și vă ajută să găsiți modalități de ameliorare a problemei sau vă încurajează să solicitați consiliere medicală cât mai curând posibil.

Așadar, investiți într-o jucărie sexuală de înaltă calitate și începeți călătoria pentru a vă îmbunătăți sănătatea sexuală, bunăstarea și satisfacția sexuală.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ARTICOLE RELEVANTE